Initiatieven VU

Enactus haar partner The Green Business Club Amsterdam Zuidas probeert Welzijnswerk Dynamo te ondersteunen zij brengen namelijk mensen in contact met Amsterdammers die niet naar buiten kunnen en nu heel weinig contact met de buitenwereld hebben. Voor hen is het heel fijn om een of twee keer per week met iemand te bellen, even kijken hoe het gaat, gewoon wat aanspraak te hebben. Medewerkers van participanten van Green Business Club zoals Accenture, RAI Amsterdam, Meelunie en Funding Circle doen hier ook aan mee!

Geef je hier op!

CALLBUDDY

Initiatieven UVA

We begonnen dit jaar als Hooked, onze missie was gefocusseerd op het tackelen van één van de stiekeme geheimpjes van de mode industrie, de eindeloze stroom aan transport kledinghangers die worden weggegooid zodra kleding de winkel heeft bereikt. Nu dat de wereld op zijn kop staat zijn wij opzoek gegaan naar nieuwe manieren om impact te maken. We hebben onze kijkers gezet op het helpen van onze helden in de frontlinie, de medewerkers in de gezondheidszorg.

 

Wij zijn dan ook trots om jullie te mogen vertellen over de ‘Hooked ear guard’!

Wat is de Hooked ear guard?

Het is een plastic plaatje met haakjes dat de bandjes van de gezichtsmaskers achter het hoofd bevestigd in plaats van achter de oren. Het zorgt er voor dat maskers van alle vormen en maten op een veilige manier gedragen kunnen worden en het zorgt er voor dat de bandjes niet langer achter in de oren snijden. Als bonus zijn ze ook nog eens herbruikbaar.


Wat doen wij?

In de huidige opzet financieren wij de productie van beschermende en ondersteunende uitrusting voor medisch personeel. Wij ontsmetten de producten en nemen de distributie voor onze rekening. Zo leveren wij aan ziekenhuizen en zorginstanties in en rondom Amsterdam.

En we doen het allemaal voor niets!

 

Hoe?

We maken gebruik van een netwerk van onafhankelijke eigenaars van 3d-printers die op vrijwillige basis hun bijdragen willen leveren in de strijd tegen corona.  Wij voorzien hen van het ontwerp en waar nodig, materiaal. Zij produceren, wij doen de inzameling, ontsmetting en distributie.

 

Toen we hiermee begonnen dachten we dat we zouden proberen om 1000 ear guards te produceren en in minder dan een week hadden we al orders staan voor 950 stuks, voor een fractie van de verwachte kosten. Dit betekend dat we niet alleen 2000 zere oortjes gaan redden maar ook dat we de mogelijkheden compleet hebben onderschat!

 

Dit is natuurlijk allemaal mogelijk gemaakt door onze producenten. Maar dit betekent dat we veel meer te weeg kunnen brengen. We gebruiken momenteel de reserves van ons project om de productie te financieren maar veel van onze producten doen het voor niets.

 

Onze volgende stap bestaat uit het in contact komen met zo veel mogelijk producenten zodat we de onze output kunnen verhogen. Dit project maakt gebruik van netwerk effects om de impact te vergroten. Hoe meer mensen willen mee doen des te groter de impact die we kunnen veroorzaken. De ontwerpen die we gebruiken zijn onbeschermd en als mensen zich niet aan onze groep willen verbinden is het al geweldig als we ze aan het produceren krijgen.

 

Dus hoe kan jij ons helpen?

Voeg jezelf toe aan ons netwerk en kijk samen met ons hoe we Covid-19 gaan bestrijden! Neem contact op met Stijn Kissels om te zien hoe jij zou kunnen bijdragen. Als je een producent in spé bent, Top! Als je iemand kent met een 3d printer, Top! Als je een paar uur over hebt om een impact te maken, Top!

Stuur ons een appje of liever nog een belletje!

 

Are you Hooked yet?

Stijn Kissels

+31 (0)6 412 64 979
stijn.kissels@gmail.com
Hooked Amsterdam - Enactus UvA

Hooked earguard

Gun je oude I-pad/tablet een tweede leven en schenk deze aan ouderen zodat zij beter met de buitenwereld kunnen communiceren. Twee medewerkers van Accenture zamelen I-pads/tablets in om ze schoon en gebruiksklaar af te leveren bij ouderen, inclusief instructies om te skypen en te internetten.

 

Heb je een i-pad/tablet beschikbaar? Geef je hier op.

GEEF JE OUDE I-PAD/TABLET AAN OUDEREN

DONEER AAN DE VOEDSELBANK

Op dit moment heeft de voedselbank vooral geld nodig. klanten van de Voedselbank krijgen op dit moment bonnen waarmee ze boodschappen kunnen doen in de gewone supermarkt. Dit financiert de Voedselbank samen met de gemeente Amsterdam, en daar is geld voor nodig. Geen blikjes en potten dus, maar geld. Doneer aan Voedselbank Amsterdam via deze site