Initiatieven

Bloemetje tegen eenzaamheid

Door de huidige Corona crisis lopen veel bedrijven inkomsten mis deze maanden. Bloemenkwekerijen mogen tijdelijk nog maar een klein deel van hun bloemen naar de veiling brengen, waardoor een groot deel verloren gaat. Hierdoor lopen ze veel omzet mis in een cruciaal seizoen.

 

Niet alleen bedrijven, maar ook de bevolking lijdt onder het virus. Mensen mogen niet meer op bezoek bij hun familie. Hier lijden vooral de ouderen onder, die voor hun gezondheid in isolement zitten, en andere mensen die alleen wonen. Niet geheel onbegrijpelijk kan dit leiden tot gevoel van eenzaamheid, terwijl de lente de somberheid van de winter achterwege zou moeten laten. Deze mensen willen wij graag een lach op het gezicht brengen. En wat fleurt nou beter op dan een bloemetje?

Enactus Wageningen studenten gaan bloemetjes bezorgen bij tehuizen en seniorenwoningen. Hieraan zit een kaartje waarop contactinformatie staat van de student die aan de deur is geweest. Op die manier kunnen ouderen contact zoeken en zullen zij zich hopelijk iets minder eenzaam voelen. 

Doneer een bloemetje op onze website: www.bloemetjetegeneenzaamheid.nl

Teams

beegrateful

Het doel van Beegrateful is het verhogen van de biodiversiteit, en daarmee meer leef- en eetgebieden creëeren voor wilde bijen. 

Zij hebben een Bee&Bee ontwikkeld, een plek waar bijen kunnen leven (bijenhuis), gecombineerd met een plek waar zij kunnen 'eten' (bloemen). Op dit moment zouden zij eigenlijk workshops Bee&Bee bouwen geven aan geïnteresseerden, die zij dan mee naar huis kunnen nemen. Door de huidige omstandigheden kunnen ze helaas geen workshops geven. 

 

Op dit moment zijn ze het idee aan het aanpassen naar iets wat mensen thuis kunnen doen met hun eigen families: een doe-het-zelf Bee&Bee pakket! Het exacte pakket is nog in ontwikkeling, maar ze hopen families zo snel mogelijk iets creatiefs en unieks thuis te kunnen leveren!