initiatieven

Goede doelen werken overtijd, terwijl het tekort aan vrijwilligers alsmaar groeit. Nu is het, meer dan ooit, de tijd om elkaar een handje te helpen.

Gelukkig hebben wij veel studenten hun netwerk zien vragen naar tips m.b.t. welk sociaal initiatief te steunen; wij moedigen dit sterk aan!

Het doel van www.studentsvscorona.com is om het aantal maatschappelijke bijdragingen onder studenten te vergroten, door vrijwilligerswerk toegankelijk en gemakkelijk te maken. We streven naar het aanbieden van het meest omvattende en informatieve overzicht van goede doelen en initiatieven om te steunen.

Verder werken wij momenteel aan een interactieve, gepersonaliseerde zoekfunctie waarmee gesuggereerde initiatieven aansluiten bij aangegeven persoonlijke voorkeuren - zelfs voor hen die willen bijdragen vanuit het comfort van hun eigen huis, of niet meer dan 10 minuten kunnen vrijmaken.

Nu is de tijd om deel te namen aan het gevecht tegen Corona! Klik op de "Klik hier!"-knop om naar onze website gaan.

students vs corona

Teams

Hecht samenwerken met ouders tijdens de corona crisis is helaas geen optie voor RotterJam, die normaal gesproken jam maakt met ouderen. Daarom hebben zij besloten de focus the leggen op het verbeteren van hun vrijwilligers en bestuursprocessen, het aanpassen van het design van workshops om efficiëntie te vergroten en hebben zij een video competitie opgezet om met nieuwe recepten te komen. 

Rotterjam

Re-shirt 

Het tweede innovatie team heeft recentelijk de eerste prototypes ontwikkeld van geüpcyclede stoffen zoals pannenlappen en onderzetters. Zij hebben recentelijk een kleine lening ontvangen om een naaimachine te kopen, zodat zij hun eerste batch kunnen perfectioneren en ze online te verkopen. Ze zijn gefocust op online verkoop, omdat ze op dit moment geen duurzame winkels kunnen benaderen als potentiële distributeurs. 

Coco

Het plan van CoCo om een café te openen op de campus voor eenzame studenten is op pauze gezet door de corona crisis. Totdat de Erasmus Campus weer open gaat focussen zij zich op het lanceren van een app die mensen met elkaar in contact brengt, ongeacht of ze elkaar kennen of niet. Als de Campus weer open gaat, willen zij deze twee ideeën combineren: mensen met elkaar in contact brengen via de app en samenkomen in het café! 

smaak

sMaak helpt nieuwkomers om de heerlijke gerechten van hun jeugd te introduceren aan de prachtige diverse stad Rotterdam. Nu catering niet langer kan, zag het team de mogelijkheid om nieuwe ervaringen aan huis aan te bieden. Zij bieden hun unieke recepten aan thuis koks en breiden nu uit naar een bezorgservice.