Initiatieven

Iedereen wordt hard getroffen door het corona-virus, maar ouderen in verzorgingstehuizen misschien nog net ietsje harder. Als ‘kwetsbare’ groep is onder hen grote angst voor besmetting en daarnaast is het gevoel van eenzaamheid dat onder velen binnen deze groep al heerste alleen maar toegenomen. Er zijn al meerdere initiatieven opgezet om de eenzaamheid op te pakken en ook wij, SpelenderGrijs, willen ons steentje bijdragen.

 

Bij deze roepen wij PENFRIENDS in het leven!

Met het initiatief 'penfriends' willen we weer terug naar vroeger, naar de tijd van handgeschreven brieven schrijven. Zeker voor ouderen is dit een vertrouwd concept, dat in de tijden van de corona crisis voor zowel wat meer rust als beleving kan zorgen. Hoe vaak krijg jij nog een handgeschreven brief van iemand? Vermoedelijk bijna nooit meer, alles gaat tegenwoordig digitaal. Maar met dit idee brengen we studenten en ouderen in contact om te gaan corresponderen via brieven en zo dus penfriends te worden.

Wil jij ook penfriend worden en gekoppeld worden aan een ‘eenzame’ oudere om leuke brieven naar elkaar te schrijven?  klik dan hier!

PENFRIENDS

toekies

Toekies laat op dit moment een nieuwe sok ontwerpen in het thema “ziekenhuis/ dokter”. Deze sokken hopen ze in samenwerking met een fonds of bedrijf te kunnen doneren aan de zorgmedewerkers van een Brabants ziekenhuis, die nog steeds met man en macht moeten strijden tegen het coronavirus. Tegelijkertijd halen ze geld op voor vluchtelingenkampen waar corona heerst. Het plan is ambitieus maar niet onmogelijk. Meer hierover en hoe jij kan helpen volgt later! 

Teams

Denktank

Een van de denktank teams van Enactus Utrecht is nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw concept genaamd 'WineTime''. Ze willen hun eigen wijnmerk op gaan zetten dat inspeelt op de huidige situatie. Mensen kunnen een fles wijn bij ons bestellen (overgekocht van een lokale wijnboer, die op dit moment veel inkomsten ziet verdwijnen), en deze laten bezorgen bij een vriend(in)/familielid. Bijgevoegd zit een kaartje met een uitnodiging om gezellig bij te kletsen via Skype. Op deze manier houden mensen toch persoonlijk contact in deze eenzame tijden van social distancing.